FinansiraEU
cbc-mne-alb logo

Skills for Jobs Albania – Montenegro

Biznis centar BAR

Biznis centar BAR

Biznis Start-up Centar Bar - vodeći partner projekta Skills for Jobs Albania – Montenegro
Blog Details
01.02.2024
  • Slike: 0
  • Fajlovi: 0
BSC Bar je osnovan 2007. godine kroz projekat otvaranja poslovnih centara i inkubatora 2007-2010. Projekat je finansiran od strane Ministarstva inostranih poslova Holandije a sproveden od strane holandske NVO SPARK. U sklopu projekta otvoreni su slični centri u Bitolju (Makedonija), Kragujevcu (Srbija), Prištini i Mitrovici (Kosovo). BSC Bar je dio ove regionalne mreže i sarađuje sa ostalim centrima na regionalnom nivou. U 2009. godini u cilju postizanja održivosti centra upravljanje projektom preneseno je na lokalne partnere koji su oktobra iste godine registrovali Fondaciju Biznis start centar Bar.

Osnivači BSC Bar su sedam institucija: Opština Bar, Fakultet za turizam Bar, Srednja ekonomska škola, Kulturni centar Bar, Zavod za zapošljavanje Bar Montenegro Biznis Alijansa i Udruženje privrednika Bar Misija BSC Bar je da svojom podrškom pomogne stvaranju povoljnog okruženja za ekonomski razvoj kroz podsticanje razvoja preduzetništva i malih i srednjih preduzeća.

Ciljevi kojima se vodimo su: da olakšamo stvaranje i rast malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori i time povećamo zaposlenost; da podržimo razvoj obrazovnog sistema kako bi bolje zadovoljio potrebe tržišta rada; da svojim programima utičemo na smanjenje biznis barijera; da preduzetnicima početnicima obezbijedimo lakši pristup finansijskom kapitalu za pokretanje preduzeća; da utičemo na jačanje institucionalne podrške za MSP. Posebnu pažnju u radu posvećujemo mladima, ženama, manjinama i ugroženim grupama.

U sklopu BSC Bar u 2010. godini otvoren je Poslovni Inkubator koji ima za cilj da podrži razvoj start-up biznisa u Opštini Bar. Prostorije inkubatora date su na korištenje BSC-u Bar od strane Opštine Bar bez nadoknade i koriste se za razvoj preduzetništva. Trenutni kapaciteti Inkubatora su 34 prostorije za start up biznise, konferencijska sala i 2 sale za sastanke. Navedene prostorije start-up biznisi mogu koristiti pod povoljnim uslovima prvih 3 do 5 godina poslovanja.

Izvor: https://www.bscbar.org/me. Izvor: https://www.bscbar.org/me/category/o-nama-7/vizija-i-misija-55

Za više detalja posjetite sajt https://www.bscbar.org/me. Izvor: https://www.bscbar.org/me/category/o-nama-7/vizija-i-misija-55

Sekcija sa Fajlovima

  • Trenutno nema dostupnih fajlova

Imaš neko pitanje?

Posjeti naša najčešća pitanja ili nas kontaktiraj - tu smo za sve informacije 😊

Pratite nas na društvenim mrežama

Povežimo se i na društvenim mrežama